Gå videre til hovedindholdet

Slip din angst med metakognitiv terapi


En nyere psykologisk metode viser meget lovende takter i angstbehandling. Videnskabelige studier peger på, at terapiformen er mere effektiv, sikrer bedre mod tilbagefald, samt virker hurtigere end andre terapiformer


Rigtige mange danskere kæmper med angst - flere endn 100.000. Angst bevirker hvert år et stort antal sygemeldinger og sender mange på tidlig pension. Der findes en del forskellige tilgange til at behandle angst. En del virker et stykke af vejen, men for de fleste vekommende, sikrer de ikke tilstrækkeligt godt mod tilbagefald.

Angst er en af de mest udbredte psykiske lidelser herhjemme. Slip-Angsten anbefaler
Metahus en klinik med speciale i angstbehandling.
If. Adrian Well, ophavsmanden til den nye terapiform, som er udviklet og efterprøvet via videnskabelige studier, skyldes det, at man søger løsningen det forkerte sted. Det har været en almindeligt accepteret påstand i psykoterapien, at det er væsentligt at bearbejde sine traumer, tale om dem, til man blev overbevist om, at de ikke behøvede at have magt over en længere. Denne tilgang er ikke uden effekt, men den overser, selve årsagen til at lidelser som fx angst opstår. If. Wells skal vi finde årsagen - ikke i indholdet af vores tanker, men i selve vores tænkning. Vores tankemæssige vaner så at sige. Det er selve håndteringen, vores reaktion, når vi bliver slået af negative tanker, følelser og kropsfornemmelser, som er afgørende for, om vi udvikler lidelser, som fx angst.

Med dette udgangspunkt, er behandlingsformen udviklet og gennem årene forfinet, så der idag findes en færdig behanlingsmanual, som benyttes af fagpersoner i behandlingen af angst.

Slip-angsten samarbejder bl.a. med Metahus.dk, en klinik ved Aarhus, som er specialiseret i netop denne terapeutiske retning. Klinikken tilbyder gratis forsamtaler til mennesker, som overvejer et terapeutisk forløb hos dem. Du kan læse mere om mulighededen for gratis forsamtale hos dem her.
Hos Metahus tilbyder de ikke kun 1:1 terapi med også fyraftensmøder og foredrag fx på arbejdspladser, på biblioteker og forskellige andre steder.

Du kan også følge dem på Facebook her





Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Du behøver ikke tro på, at det virker!! Kan det passe? Jeg havde for nylig en samtale med en mand, som overvejde forløb hos Metahus. Han havde det skidt og havde brug for hjælp, men havde også tidliger prøvet mere traditionel terapi som han sagde: "Vi snakkede meget om, hvordan jeg havde det - og det var rart". På trods af, at han nu sad med et voldsomt tilbagefald, så kunne han ikke slippe ideen om, at det skulle føles godt/rigtigt at gå i terapi. "Jeg har brug for at blive lyttet til, rummet, få gode råd, tale om mine problember og på den måde løse dem", sagde han. Jeg gik ham lidt på klingen og fortalte, at det kunne jeg godt forstå han synes var tiltalende og en del af det, kunne han også få her, men ikke det hele. Som jeg fortalte ham, så taler vi ikke så meget om problemerne i Metakognitiv terapi. Forskningen viser nemlig, at hovedproblemet i psykisk mistrivsel er overdrevent indre fokus og overdreven bearbejdning/opmærksomhed på
se her: Ny ebog om at slippe fri af angst fra Metahus. Spændende læsning, som du kan få kvit og frit i din indbakke. Få den her: www.metahus.dk/angsttrappen